Вівторок, 22.10.2019, 13:02
ДНЗ 
"ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Мои статьи

Позакласний захід в рамках Тижня кулінарії

В ДНЗ "Ізмаїльський центр професійно-технічної освіти" майстром в/н - Крушковою Г.С. та викладачем спецдисциплін кулінарного циклу - Блажко О. П. з метою ознайомлення та розширення знань учнів про бесарабську кухню, донесення  до учнів необхідності збереження культурної спадщини Батьківщини,  важливості збереження патріотичного духу у кожного громадянина, поваги до традицій і звичаїв рідного народу та сприяння розвитку пізнавального інтересу , для груп кулінарного циклу  був проведений позакласний захід на тему: "Бесарабські страви".

       

«Чи правда, що гість для українців – немов рідна людина? І що нагодувати його – справа честі будь-якої господині?» Коли ми це чуємо, сповнюємося великої гордості за свою країну. Адже це – велика правда. Мабуть, саме бесарабська кухня є символом нашої національної гостинності. Вона така ж культурна спадщина, як наша мова, фольклор, віра.

Створена протягом багатьох сторіч, замішана в котлі безлічі культур та національних гастрономічних уподобань, здобрена творчим підходом –бесарабська кухня вийшла різноманітна, ситна і смачна, ароматна й різнобарвна. Про поживні українські страви складають анекдоти, «сало»  є справжнім національним символам, а рецепти можна читати як цікаву книжку. Недарма великий Гоголь, яким захоплюються в усьому світі, багато уваги приділяв кулінарним шедеврам своєї вітчизни. Він робив це так смачно і влучно, що одразу розумієш: геніальну літературу народила геніальна кулінарія.
Історично так склалося, що угорська й німецька, татарська і грецька, єврейська та турецька кухні найбільш вплинули на рецептуру і технологію приготування національних українських страв. Але все ж таки можна виділити базові компоненти, які визначають суто українські страви. З овочів це буряк, морква, перець, цибуля, капуста, гриби. Справжня господиня (а інших в Україні просто немає) з цих простих компонентів може створити фантастичну безліч яскравих страв, що не насниться навіть шеф-кухарю провідного ресторану. Смаження, тушіння, запікання, квашення, соління – всі ці технологічні операції є майже чаклуванням для кожної українки. З м’яса в бесарабській кухні дуже поширені страви зі свинини, а славнозвісне сало – окрема кулінарна пісня! 

      

   

   

/zakhid_besarabska_kukhnja.docx

Категорія: Мои статьи | Додав: ptu (23.12.2015)
Переглядів: 250 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
...
НМЦО
Copyright MyCorp © 2019