Вівторок, 22.10.2019, 16:58
ДНЗ 
"ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Мои статьи

Майстер в/н з професії "Кухар" ДПТНЗ "Ізмаїльське ПТУ сфери послуг" - на конкурсі майстрів в Одесі

26 вересня 2012 року  на базі ДНЗ «Одеське вище професійне училище морського туристичного сервісу» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії «Кухар» у 2012-2013 н.р.

На цей престижний конкурс приїхало 20 майстрів виробничого навчання, представників ПТНЗ усієї Одеської області.

Наше училище представляла чудова жінка, майстер виробничого навчання із 17-річним стажем, переможниця І (училищного) етапу Конкурсу професійної майстерності, - Сирбу Людмила Василівна.


Самому конкурсу передувала тривала копітка підготовка. Спочатку відбувся конкурс серед усіх майстрів-кухарів у межах училища, на якому Людмила Василівна одержала переконливу перемогу. На ІІ етап Конкурсу до Одеси переможниці слід було надати презентацію рекламного ролику "Мій навчальний заклад", відеоурок вступного інструктажу виробничого навчання з професії «Кухар» (кваліфікація 4-й розряд) на тему: «Приготування страв з макаронних виробів і бобів»  з наданням матеріалів комплексно-методичного забезпечення уроку. Консультативно-методичну допомогу щодо підготовки цих обов'язкових завдань надали Сирбу Л.В. заступник директора з навчально-методичної роботи Ільченко Інна Сергіївна, методист училища Сухова Галина Іванівна, старший майстер Сібова Дарія Василівна, керівник методичної комісії викладачів спецдисциплін та майстрів в/н кулінарного профілю Висоцька Марина Веніамінівна та викладач інформатики Даскалиця Сніжана Михайлівна.

На Конкурсі в Одесі майстри в/н повинні були захистити презентацію  "Мій навчальний заклад". Людмила Василівна гідно представила журі конкурсу та присутнім наш навчальний заклад і побажала міцного здоров'я, злагоди у родинах, успіхів, творчого натхнення, чим дуже всіх вразила.

Основним і вирішальним завданням був конкурс "Кулінарне мистецтво", який  передбачав індивідуальну роботу кожного учасника. Згідно зі складеним меню та технологічними картками   треба було приготувати основну страву та десерт  з розрахунку 3 порції кожної (1 порцію страви для дегустації професійному журі, 1 порцію - «сліпому журі», 1 порцію - для демонстрації всім учасникам і фотографам), потім подати страви. Рецептура страв повинна була складатися з інгредієнтів «кошика продуктів».  Журі оцінювало роботу конкурсантів за наступними критеріями: 

     1. Використання інгредієнтів «кошика продуктів» під час складання меню.

          2. Правильність складання технологічних карток. 

          3. Організація робочого місця.  

          4. Раціональний добір устаткування, інвентарю, пристосувань, дотримання правил експлуатації.

          5. Дотримання вимог охорони праці.

          6. Дотримання технологічного процесу приготування страв.

          7. Виконання вимог щодо якості готової продукції.                             

          8. Виконання санітарно-гігієнічних норм безпеки виробництва харчової продукції. 

          9. Застосування сучасних технологій під час приготування   страв.  

          10. Оформлення та декорування страв.

          11. Подача страв.


Сирбу Л.В. майстерно приготувала м'ясну страву "Сова" та десерт "Рулет лимонний", що було високо оцінено журі.

За загальним підрахунком Людмила Василівна посіла почесне 6 місце, гідно ввійшовши в "десятку" лідерів. Цей факт іще раз підтверджує, що підготовку учнів з професії "Кухар" у ДПТНЗ "Ізмаїльське ПТУ сфери послуг" здійснюють високі професіонали своєї справи.

Вітаємо шановну Людмилу Василівну і бажаємо творчих успіхів у подальшому!!!


Категорія: Мои статьи | Додав: ptu (30.09.2012)
Переглядів: 836 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
...
НМЦО
Copyright MyCorp © 2019