Понеділок, 14.10.2019, 07:06
ДНЗ 
"ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Мои статьи

Кваліфікаційна пробна робота учнів ІІІ курсу з професії "Кухар"-2013
18, 25 та 28 березня 2013 року згідно з робочим планом у лабораторії ДНЗ "Ізмаїльський професійний ліцей" відбулася кваліфікаційна пробна робота з професії "Кухар" в групах №43, №44 та №46 відповідно, де учні після закінчення переддипломної виробничої практики мали можливість показати свої практичні вміння і навички з обраної професії. 

Майстри виробничого навчання Сирбу Людмила Василівна, Гетман Марта Олександрівна та Бондаренко Валентина Захарівна із великим хвилюванням представляли вироби своїх учнів.

$IMAGE3$

Основний акцент був зроблений на приготування класичних страв, оскільки після закінчення ліцею більша частина випускників поповнить кадри ресторанів, кафе та їдалень усієї Одеської області. А деякі з них і зараз уже працевлаштовані!

Привітати із успішним закінченням третього курсу та присвоєнням кваліфікації кухаря четвертого розряду мали можливість запрошені на дегустування директор ліцею Горшкова Тетяна Федорівна, члени адміністрації, класні керівники навчальних груп та роботодавці.


Пробні кваліфікаційні роботи дають можливість перевірити фахову майстерність учнів згідно з кваліфікаційними характеристиками, виявити здатність працювати самостійно та проявляти творчість у роботі, оцінити їх здатність здійснювати правильний вибір у вирішенні нестандартних виробничих ситуацій, тим самим наближаючи працю учнів-випускників харчового напрямку до праці робітників на виробництві.

Перелік кваліфікаційних робіт був розроблений відповідно до вимог освітньо-кваліфікаційних характеристик і визначений майстром в/н, викладачем спецдисциплін, ведучим майстром і погоджений на засіданні методичної комісії викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання кулінарного профілю і затверджений  директором ліцею.

Учні були працювали за інструктивно-технологічними картками, які вони отримали до початку переддипломної практики, та під постійним контролем майстрів виробничого навчання.

Кваліфікаційна пробна робота складалася із приготування чотирьох страв:

1) холодної страви (закуски);

 

 

     

2) рибної страви;



3) м'ясної страви;

     

 

4) солодкої страви (десерту).


 

Учні під час приготування страв мали санітарний одяг, правильно організували робоче місце, дотримувалися правил безпеки праці та технологічного процесу, працювали самостійно, удосконалювали вміння і навички, необхідні під час виконання комплексних і складних робіт, наближаючи свою працю до праці кваліфікованих робітників у виробничих умовах.

Усі попрацювали на славу!

Членам кваліфікаційної комісії залишається підвести підсумки та оголосити результати.

Попереду - захист дипломних робіт! А далі -самостійний шлях молодих спеціалістів...

Щасти вам, дорогі наші випускники!

Категорія: Мои статьи | Додав: ptu (30.03.2013)
Переглядів: 743 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
...
НМЦО
Copyright MyCorp © 2019