Вівторок, 22.10.2019, 00:29
ДНЗ 
"ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Мои статьи

Кваліфікаційна пробна робота учнів ІІІ курсу з професії "Кухар"

     28 та 29 березня 2012 року учні груп №41 та №42 з професії "Кухар" ДПТНЗ "Ізмаїльське ПТУ сфери послуг" виконували кваліфікаційну пробну роботу на отримання ІV розряду, що є частиною Державної кваліфікаційної атестації.


    Пройшовши двохмісячну практику на підприємствах громадського харчування міста й району, третьокурсники складали своєрідний іспит на професійність.

    Уся робота проходила під постійним контролем майстрів виробничого навчання випускних груп - Акименко Єлизавети Іванівни та Сібової Дарії Василівни.За інструктивно-технологічними картками, які учні отримали до початку переддипломної практики, кожен виконував 4 завдання:

- приготування холодної страви (закуски);


- приготування рибної страви;


приготування м'ясної страви;



приготування солодкої страви (десерту).


    Для виконання цих завдань учні-кухарі витратили близько 7 годин. Напередодні були зроблені заготівлі-напівфабрикати, які були основою приготування страв. Наступна робота проходила в гарячому цеху, де страви доводилися до смаку й прикрашалися продуктами, які входять до складу страви, й зеленню.

    Під час  кваліфікаційної пробної роботи члени комісії, до складу якої входили представники роботодавців, викладачі й майстри виробничого навчання торгово-кулінарного циклу, адміністрація училища, ставили питання з технології приготування їжі, санітарії й гігієни та устаткування. Ці знання хлопці та дівчата отримували протягом 2 років 8 місяців навчання в училищі.



    Кожен майбутній кухар представляв свої страви комісії, пам'ятаючи головний критерій визначення майстерності справжнього кухаря: страву потрібно не тільки смачно приготувати, але й естетично оформити.


    Після опитування учнів відбулася дегустація страв, за результатами якої визначалася якість приготування кулінарних "шедеврів".

    Оцінювалися страви за чотирма критеріями:

- зовнішній вигляд кухаря;


- робоче оформлення ;


- оформлення страв;


- смакові якості.

    Наступним кроком атестації був захист дипломних письмових атестаційних робіт, з яким учні впоралися на вищому рівні.

    За підсумками кваліфікаційної пробної роботи, захисту письмової дипломної роботи та оцінок з предметів теоретичної та професійної підготовки комісія присвоювала молодим фахівцям ІV розряд з професії "Кухар".

    Попереду у випускників - вручення дипломів кваліфікованого робітника та атестату про повну загальну середню освіту, що відкриває перед підлітками шляхи у доросле самостійне життя. 

Категорія: Мои статьи | Додав: ptu (02.04.2012)
Переглядів: 3190 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
...
НМЦО
Copyright MyCorp © 2019