Понеділок, 14.10.2019, 06:55
ДНЗ 
"ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Мои статьи

Кулінарний поєдинок "Моя професія - кухар"

У рамках тижня кулінарного профілю наприкінці жовтня у ДНЗ "Ізмаїльський професійний ліцей" відбувся конкурс "Моя професія - кухар!" серед кухарських груп. Захід проводився з метою підвищення інтересу учнів до обраної професії.

У конкурсі взяли участь представники 5-ьох кулінарних груп ліцею: №35, №40, №41, №45, №47.


Учасників оцінювало компетентне журі у складі керівника методичної комісії викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання кулінарного профілю, викладача технології приготування їжі з основами товарознавства - Висоцької Марини Веніамінівни; шеф-кухаря їдальні ліцею, завідуючої лабораторією кухарів, майстра виробничого навчання з професії "Кухар" - Сирбу Людмили Василівни; заступника директора з виховної роботи та соціальних питань - Маринова Володимира Івановича.

Під час першого конкурсу "Самопрезентація" учасники розповіли про себе та про своє ставлення до професії "Кухар".

У другому конкурсі "Інтелектуальний бліц-турнір" учасники відповідали на питання з професії.

Третій конкурс "Вінегрет" передбачав практичні уміння учасників: треба було із виставлених на столі продуктів  приготувати відомий салат "Вінегрет", але окрім необхідних для страви продуктів, на столі були й зайві. Поки господарі й господині готували страву, додаткові бали їм заробляли болільники. Залу були запропоновані питання, які вимагали знань з кулінарії.


Четвертий конкурс "Вгадай-но!" був іще цікавішим: учасникам зав'язували очі, і вони повинні були на дотик визначити різні сорти круп - перлова, гречана, пшоняна або рисова.Учні пречудово справилися з цим завданням!

У п'ятому конкурсі "Серветка" учасники протягом 5-ти хвилин складали якомога більше серветок різноманітними способами.

Шостий конкурс виявився найскладнішим: це був своєріяний іспит. Учасники, дійсно, тягнули білет із завданням і через деякий час давали відповідь. Питання були такі:

- Як приготувати морс із свіжих ягід? 

- Як приготувати кисіль?

- Що слід зробити, щоб бульйон був прозорим?

Що слід зробити, якщо піна в бульйоні опустилася на дно кастрюлі?

- Як приготувати яєчню?

- Скільки хвилин слід варити яйце, щоб воно вийшло некруто, у мішечок, круто?

- Як можна зварити підморожену картоплю?

Сьомий конкурс передбачав допомогу помічника.Кожен кухар одягав свого помічника у спецодяг якнайшвидше.

З усіма конкурсами юні кухарі справилися з легкістю! Призові місця розподілилися наступним чином:

І місце - Гачик Іван (група №35);


ІІ місце - Єфремова Олена (група №45);

ІІІ місце - Стришков Вадим (група №41).

Вітаємо всіх переможців та учасників кулінарного поєдинку!!!


Сценарій кулінарного поєдинку "Моя професія - Кухар!"

/scenarij_povar.docx


Категорія: Мои статьи | Додав: ptu (16.11.2013)
Переглядів: 1482 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
...
НМЦО
Copyright MyCorp © 2019